Witam, widzę że coraz więcej tematów na tym forum porusza zagadnienia związane z samochodowymi instalacjami gazowymi LPG. Piszecie o firmach montujących i serwisujących instalacje LPG w autach, ale nie poruszacie tematu związanego z wyborem konkretnej firmy produkującej tego typu rozwiązania. Myślę, że warto dłużej pochylić się nad tym tematem zwłaszcza, że firm oferujących własne produkty jest coraz więcej. Na uwagę zasługuje także fakt, że w Polsce nie mamy się czego wstydzić, a nasi rodzimi producenci niejednokrotnie mają ciekawsze rozwiązania niż zachodni potentaci w tej branży.
Piszcie tutaj o swoich doświadczeniach z instalacjami LPG i jakie macie zamontowane w swoich autach. Wiem, że w Polsce najpopularniejsze są stag, kme, lpgtech. Ciekawi mnie jak to się wszystko sprawuje i jakie są koszta zarówno montażu gazu w aucie oraz późniejszej eksploatacji. Jest też dużo mitów o brc i fajnie by było poczytać jaka jest prawda o tych instalacjach i czy rzeczywiście warte są tak dużych pieniędzy. Nie chcę w pierwszym temacie pisać od razu i zachwalać swojej instalacji bo zaraz ktoś powie, że to pseudo post reklamowy więc zaczekam aż ktoś inny pochwali się tym co mu się sprawdza lub pożali tym czego żałuje, że założył w swoim aucie.